Nieuws

Coronamaatregelen MKC (februari 2021):

Start van de schooldag: 
We hebben de inlooptijd ‘s morgens voor de kinderen verruimd van 08:15 tot 08:45 uur. We verwachten dat oudere kinderen zoveel mogelijk alleen naar school komen. Ouders komen niet op het plein, maar blijven achter het muurtje. We zorgen dat er medewerkers van het MKC op het plein zijn om kinderen waar nodig te begeleiden. Midden- en bovenbouwleerlingen gaan door de hoofdingang naar binnen. De onderbouwleerlingen gebruiken de onderbouwdeur, naast de zandbak.  
 

Gedurende de schooldag:
We gaan zoveel mogelijk weer een ritme opbouwen, er zijn vaklessen, er wordt (gescheiden) pauze gehouden en geluncht. Natuurlijk zullen de leerkrachten aandacht besteden aan de afgelopen periode en gaan we gewoon fijn aan het werk. Ook is er extra aandacht voor de hygiënische maatregelen. Er is in elke ruimte handgel aanwezig en natuurlijk water en zeep. Er zijn papieren handdoekjes en alle andere handdoeken en schoonmaakdoekjes worden met antibacteriële middelen regelmatig gewassen. Met de kinderen samen zorgen we ook dat veel gebruikte ruimtes en spullen extra worden schoongemaakt. 
Voor de gymlessen volgen we het protocol bewegingsonderwijs van vorig jaar. De gymlessen worden indien mogelijk buiten gegeven. Wanneer de gymlessen binnen plaatsvinden, zijn alle bewegingsactiviteiten matig intensief van aard. De kinderen hoeven zich niet uitgebreid om te kleden voor de les, behalve natuurlijk de (binnen)gymschoenen en het uitdoen van een warme trui. Het accent van de gymlessen zal in deze eerste weken liggen op het samen zijn en samen spelen.
Verder is het de bedoeling dat álle kinderen overblijven tijdens deze periode. Dit om te zorgen dat er zo min mogelijk gehaald en gebracht hoeft te worden. Kinderen dienen zelf een pauzehapje en een lunch mee te nemen. De onderbouw heeft natuurlijk een eigen schema voor de pauzehapjes.
We zullen voorlopig nog geen DOC-ouders in de school vragen en zullen ook de gangen minimaal gebruiken. We hebben intern andere roosters gemaakt zodat er maximaal 1 of 2 groepen tegelijk buitenspelen op verschillende plekken en willen vragen of u uw kinderen wat warmer wilt kleden, in verband met het ventileren van de lokalen.
 

Einde van de schooldag:
De groepen komen, begeleid door hun leerkracht, gespreid naar buiten, de onderbouw om ca. 10 minuten voor 15:00 via hun eigen deur. De groepen Geel en Zeegroen komen om 15:00 door hun eigen buitendeur naar buiten. De groepen aan de andere kant van het gebouw komen met tussenpozen naar buiten, dus groep Groen komt om 14:55, groep Oranje om 15:00, groep Rood om 15:05 en groep Bordeaux om 15:10. 
Op woensdag wordt datzelfde schema rond 12 uur gevolgd, dus groep Groen om 11:55, groep Oranje om 12:00, groep Rood 12:05 en groep Bordeaux om 12:10.
Er zijn dus iets afwijkende eindtijden! Alle kinderen zijn 12 uur uit op woensdag en de onder- en middenbouw kinderen (dus ook groep 5!) ook op vrijdag. Dit laatste in ieder geval tot aan de voorjaarsvakantie, omdat het apart houden van deze kleine groepen niet te realiseren is.
 

(Nood)opvang:
De kinderopvang van 0 tot 4 mag weer open, dus de peutergroep is weer opgestart. De buitenschoolse opvang helaas nog niet. Wel blijft het mogelijk om u aan te melden voor de noodopvang voor het tijdsbestek na schooltijd als u een BSO contract heeft. 

Algemeen:
Kinderen en medewerkers dragen in principe op ons MKC geen mondneusmasker, wij gaan ervan uit dat iedereen die klachten heeft thuis blijft en deze afweging ook goed voor (jongere) kinderen maakt. Mocht er onverhoopt een besmetting in een groep plaatsvinden, dan zal de groep als geheel in quarantaine moeten gaan. Dit betekent dat die leerkracht (in midden- en bovenbouw) dan weer overschakelt op online lesgeven en begeleiden. Als een deel van de groep na 5 dagen weer naar school kan en mag komen, zal het fysieke onderwijs hervat worden en vervalt de online begeleiding voor kinderen die mogelijk nog thuiszitten.Het is echt de bedoeling dat u bij het brengen en halen alleen bent en zo snel mogelijk weer vertrekt. Ook mogen de kinderen niet blijven spelen op het plein.

 

Vacatureruimte

We zijn altijd op zoek naar leuke collega's om ons team te versterken!
Werk jij graag in een lerende omgeving, waarin jij jezelf elke dag kan uitdagen om beter in je vak te worden? Kun je naast rust en orde creëren, de kinderen vrijheid bieden? Dan zit je bij ons helemaal op je plek.
Wij bieden een prettig team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers met veel ondersteuning en begeleiding bij de start van jouw werkzaamheden als groepsleerkracht.
Als jij aan onderstaande eisen voldoet, gaan we graag in gesprek met jou voor een mogelijke functie als groepsleerkracht in ons mooie, uitdagende en huiselijke kindercentrum!

Wie ben je en wat kan je?

  • Je hebt een Pabo-diploma en VOG
  • Liefst ook een Montessori-diploma, of in ieder geval duidelijke affiniteit met deze pedagogische visie
  • Je kan goed samenwerken en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Het bieden van rust en structuur in een groep is voor jou vanzelfsprekend
  • Jij krijgt energie van kinderen en weet precies hoe je een kind stimuleert om te groeien

Mail je gegevens naar: directie@montessoridelft.nl en wie weet spreken we elkaar binnenkort!

 

12 mei 2021 om 18:57

Onze kleuters en peuters zijn vaak op pad in onze prachtige buitenruimte. Wat valt er veel te ervaren en ontdekken samen....Nu het lente is ...

bekijk bericht
12 mei 2021 om 14:35

bekijk bericht
11 mei 2021 om 15:26

Trots op eigen gemaakte chocolade bananencupcakes met versiering en fijn trakteren in je klas🥳🥳🥳

bekijk bericht
11 mei 2021 om 15:22

bekijk bericht
11 mei 2021 om 09:24

NL-DOET 2021 komt eraan! Ook dit jaar zal Montessori Delft weer meedoen met NLdoet! Op zaterdag 29 mei 2021 van 10 tot 16 uur zijn er allerlei leuke klusjes rondom ...

bekijk bericht
10 mei 2021 om 16:09

Zo veel enthousiasme vandaag....heerlijk weertje, blije kinderen, sport en spel in de buitenlucht en ook nog prijswinnaars in de loterij. Zij konden hun prijs ...

bekijk bericht
10 mei 2021 om 14:03

De jury van de taarten bakwedstrijd telt de stemmen.....er waren 3 hoofdprijzen met elk een schort en gouden pollepel! Winnaars: gefeliciteerd🥳

bekijk bericht
10 mei 2021 om 09:33

Vandaag: onze actie voor: Stichting Hartekind! Groot feest dus. We begonnen al met een geweldige wedstrijd taarten bakken. Prachtige eigen gemaakte pronkstukken staan klaar op ...

bekijk bericht
6 mei 2021 om 20:40

Groep Koraal deed vandaag een bootcamp in het park. De spieren zijn weer getraind en het was vooral ook erg gezellig!

bekijk bericht
6 mei 2021 om 19:13

Een vakantiedag bij Lichtblauw: pijl en boog maken, seinen met een spiegel, op onderzoek met een verrekijker of gewoon in onze heerlijke tuin spelen.

bekijk bericht

Activiteiten in onderwijs- en opvangtijd

Onderbouw

Van 0 tot 3 jaar noemt Maria Montessori het kind: De bouwer, van 3 tot 6 jaar: De ontdekker....

68 foto's

Middenbouw

Van 6 tot 9 jaar noemt Maria Montessori het kind: De verkenner....

29 foto's

Bovenbouw

Van 9 tot 12 jaar noemt Maria Montessori het kind: De wetenschapper...

36 foto's