Nieuws

Start van het nieuwe schooljaar

We zijn weer begonnen! Heerlijk om iedereen weer te zien en te ontmoeten. Natuurlijk hebben we helaas nog steeds te maken met corona en zullen daarom nog wat kleine aanpassingen doen in onze manier van werken om alles op het MKC zo veilig mogelijk te laten verlopen. De algemeen geldende regel blijft om voorzichtig te zijn, dus bij twijfel thuisblijven. 

De schooldeur gaat om 8:15 uur open. Om 8:25 uur moet uw kind in de klas zijn, zodat we om 8:30 uur kunnen beginnen.

Helaas kunnen tijdens dit brengmoment nog geen ouders het gebouw in, vanwege de drukte die dan mogelijk ontstaat in de gangen. Op andere momenten, zoals bijvoorbeeld bij het ophalen na schooltijd of BSO kunnen we het meer spreiden en bent u weer van harte welkom.

De eindtijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag: 15:00 uur, op woensdag: 12:15 uur en op vrijdag: groep 3 en 4 tot 12:00 uur groep, groep 5 tot 8 tot 15:00 uur. 

De onderbouwgroepen komen op maandag t/m donderdag ca. 10 minuten eerder naar buiten toe om ervoor te zorgen dat ook de jongsten weer veilig bij hun ouders afgeleverd kunnen worden. De midden- en bovenbouwkinderen komen zelf naar buiten.

Wij hebben voorlopig geen startfeest op de planning en zullen onze weekopeningen per bouw organiseren om het besmettingsgevaar te beperken. De informatie-avond van 6 september zal online plaatsvinden en u krijgt hiervoor via Parro een uitnodiging. Ook zult u snel uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek met de leerkracht(en), zeker als uw kind in een nieuwe groep is gestart.

 

21 september 2021 om 14:13

Een weekopening vol liedjes en dans gisterenochtend met groep Blauw.

bekijk bericht
21 september 2021 om 12:15

Donderdag en vrijdag komt de schoolfotograaf. Eén dag voor portretten, één dag voor groepsfoto's.

bekijk bericht
20 september 2021 om 18:58

https://kraanwaterdag.nl/waarom-water-drinken

bekijk bericht
20 september 2021 om 18:53

Koekjes bakken, gewoon als keuzewerkje in de werkperiodes. Iedereen kan het kiezen. Geen haast, het staat elke dag klaar in de voorbereide omgeving van de ...

bekijk bericht
20 september 2021 om 12:32

Laatst speelden deze middenbouwers de dierenversie van 'Wie ben ik?'. Door slimme vragen te stellen, kwamen de kinderen erachter welk dier zij op hun ...

bekijk bericht
20 september 2021 om 12:31

Deze kinderen van groep 5 leerden afgelopen vrijdag over aanzichten en hoogtegetallen. Bouwsels maken en de hersenen laten kraken; een geslaagde les!

bekijk bericht

Activiteiten in onderwijs- en opvangtijd

Onderbouw

Van 0 tot 3 jaar noemt Maria Montessori het kind: De bouwer, van 3 tot 6 jaar: De ontdekker....

68 foto's

Middenbouw

Van 6 tot 9 jaar noemt Maria Montessori het kind: De verkenner....

29 foto's

Bovenbouw

Van 9 tot 12 jaar noemt Maria Montessori het kind: De wetenschapper...

36 foto's