Montessori Kindcentrum Delft

Alle kinderen zijn weer welkom op ons MKC! Hieronder een overzicht van de maatregelen die wij zelf hebben genomen:

 • De medewerkers bewaren zoveel mogelijk afstand van de kinderen, maar dit zal lang niet altijd haalbaar zijn. We zullen kinderen erop wijzen als zij onnodig te dichtbij komen.
 • De gespreide breng- en haaltijden blijven intact tot aan de zomervakantie, ’s morgens brengen tussen 08:15-08:45 en ’s middags halen tussen vanaf 15:00, waarbij de kleuters telkens 10 minuten later naar buiten komen dan de rest van de kinderen.
 • De oudere kinderen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.
 • Ouders komen niet of zo min mogelijk in het gebouw. De kleuters worden ‘s morgens van het plein opgehaald door een medewerker en naar de klas gebracht.
 • Bij het uitgaan van de school is het bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk weer naar huis gaat, om te zorgen dat er afstand bewaard kan blijven tussen de halende ouders.
 • Het blijft heel belangrijk om uw kind echt thuis te houden bij koorts en klachten, als we hier allemaal streng op zijn, is de kans op een besmetting heel klein.
 • We zullen nog geen gezamenlijke weekopeningen doen en spreiden de pauzemomenten voor de leerlingen, zodat zij zoveel mogelijk alleen met hun eigen (bouw)groep buitenspelen.
 • Handen wassen blijft een aandachtspunt, wij hebben voldoende zeep, schone handdoeken, papieren handdoekjes en hygiënische handgel en zeggen dit vaak tegen de kinderen.
 • De gymlessen blijven waar mogelijk buiten gegeven worden.
 • De verplichting tot overblijven vervalt, het geniet wel nog steeds de voorkeur i.v.m. de haal en brengmomenten.
 • De kinderen krijgen dit schooljaar geen schriftelijk rapport meer, wel gaat de leerkracht van uw kind de komende periode een aparte afspraak met u maken via Parro om naar aanleiding van de punten van het vorige rapport een gesprek met u te voeren (bij voorkeur digitaal) over de ontwikkeling van uw kind.
 • De musical van groep 8 zal een aantal keer voor minder publiek per keer worden opgevoerd en gefilmd en/of gestreamd worden voor de mensen die hier niet bij kunnen zijn.
 • De werkweek van de bovenbouw naar Limburg wordt naar het voorjaar van 2021 verplaatst.

Mocht er onverhoopt een kind of medewerker van ons MKC een besmetting met het coronavirus oplopen, dan zullen we dit, samen met eventuele andere maatregelen of gevolgen zo snel mogelijk bekend maken. Vooralsnog verwachten wij iedereen weer op ons MKC om fijn te kunnen leren en spelen deze laatste periode.

7 augustus 2020 om 13:55

Picknicken!

bekijk bericht
7 augustus 2020 om 09:32

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie zijn? Dat je iemand anders een kaart kunt sturen om ze over al jouw leuke vakantie ...

bekijk bericht
6 augustus 2020 om 18:21

Lekker spelen met water! 💦

bekijk bericht
5 augustus 2020 om 10:25

Gisteren maakten alle groepen “een wandeling naar Utrecht,” daar werd heerlijk gespeeld in de speeltuin. ‘s Middags waren we op de camping, ...

bekijk bericht
4 augustus 2020 om 17:56

De peuters zijn op reis, net als Boer Boris. Boer Boris gaat naar zee en neemt een heleboel spullen mee, zelfs alle dieren van de ...

bekijk bericht
4 augustus 2020 om 12:55

Echte kunstenaars bij Lichtblauw: zandsculpturen maken.

bekijk bericht
4 augustus 2020 om 09:15

We reizen verder.. Groep Koraal is deze week in Utrecht en Flevoland waar zij een elfstedentocht deden. In elke stad werd een stempel gehaald. Dit ...

bekijk bericht
30 juli 2020 om 10:07

https://www.facebook.com/564854740703654/posts/855245988331193/

bekijk bericht
29 juli 2020 om 10:30

Lichtblauw bezoekt deze week onder andere de Waddeneilanden, daar kan je wadlopen. Wandelen over de bodem van de zee. Laarzen aan, stok mee en lopen ...

bekijk bericht
28 juli 2020 om 18:48

Hallo mevrouw, mag ik een ijsje? Ja hoor, welke smaak wilt u? Chocola. Oke, alsjeblieft. Dat is dan 1 euro. Vandaag was de ijssalon in Lichtblauw ...

bekijk bericht

Activiteiten in onderwijs- en opvangtijd

Onderbouw

Van 0 tot 3 jaar noemt Maria Montessori het kind: De bouwer, van 3 tot 6 jaar: De ontdekker....

68 foto's

Middenbouw

Van 6 tot 9 jaar noemt Maria Montessori het kind: De verkenner....

29 foto's

Bovenbouw

Van 9 tot 12 jaar noemt Maria Montessori het kind: De wetenschapper...

36 foto's